Cea mai buna agentie romaneasca la Portoroz

100_2507100_2295

Saptamana trecuta am fost la Portoroz, la festival. Am fost printre putinii romani care au participat anul acesta. Un festival fara oameni dar cu lucrari foarte valoroase in concurs. O saptamana de emotii intense, in care dimineatza prezentam si in restul zilei asteptam sa fiu anuntat ca am castigat.

Romania desi nu a avut multi delegati a avut suficiente lucrari pentru un an de criza: 174 conform unui articol din Adevarul.

Si a obtinut 17 nominalizari (doar 10% !!!)… ceea ce spune multe despre criteriile acestei industrii: Graffitti (4), Noi (3), DraftFCB (3), Propaganda (2), Next (1), McCann (1), McCann PR (1), Publicis (1), Secret Service (1).

…a obtinut 4 premii: Noi (Golden Drum), Graffitti (Golden Drum), McCann PR (Silver Drum) si Next (Silver Drum)… In final la puncte am iesit noi pe primul loc cu 12 puncte (doua nominalizari de 1 punct, o nominalizare la campanii de 3 puncte, si un aur de 7 puncte) urmati de agentia anului de la Ad’Or, Graffitti la un punct distanta cu 11 puncte (4 nominalizari de 1 punct si un gold de 7).

Bilantul nostru: 1 lucrare inscrisa in 4 categorii shortlistata de 3 ori si un Gold. Am putea zice ca suntem fericiti, dar noi vrem intotdeauna mai mult si poate si meritam inca un premiu…

As vrea sa fac doar doua mentiuni.

Prima legata de Ad’Or la care nu au participat o serie de agentii – ei bine …aici au venit…

A doua legata de organizatiile industriei – Golden Drum-ul era un act de branding pentru tara noastra si in fiecare an aveam petrecere, delegatie oficiala, ambasadori, colegi din presa… Este de datoria sii obligatia acestor organizatii, daca intr-adevar ne reprezinta, sa militeze pentru creativitatea romaneasca… suntem totusi tara care am dat trei castigatoare ale festivalului Noii Europe. Nu v-a pasat de Ad’Or… acum vad ca nici de Golden Drum…

8 răspunsuri

 1. ion 12 Oct, 2009 @ 12:16

  felicitari pentru premiu.
  in rest .. crezi ca te asculta cineva? crezi ca poti misca tu din loc industria autohtona?

 2. Dragos 12 Oct, 2009 @ 22:26

  Felicitari baieti!

  Sa auzim numai de bine!

  PS Te-a facut Botzan acolo, ai vazut ce inseamna sa fii presedinte de juriu? mai face si bancuri dupa cate premii a luat :))

  Bafta multa !

 3. Mamarutza 16 Oct, 2009 @ 21:14

  Felicitari pentru premiu. V-am urmarit evolutia, si sunteti tari. Bravos!

 4. Sebastiano 18 Oct, 2009 @ 18:11

  Felicitari, tineti-o pe ritmul asta ;)

  @Dragos: Bancul a fost scris de John Dooner, Chairman McCann Worldgroup, trimis lui Enoiu pe e-mail, care apoi i l-a dat pe un stick lui Boti. Si Boti a zis sa-l scriu eu, sa nu se prinda Razvan. Asa a fost ;)

 5. Dragos 19 Oct, 2009 @ 21:59

  Foarte tare, vezi Razvan ce inseamna reputatia, nu doar ca te cunoaste Chairman-ul McCann-ului dar isi mai permite si un banc cu tine. E de bine!

  PS Sebastiano, am auzit si eu ca prin advertising premiatii isi mai zic bancuri intrei ei, dar ca sa le dai mai departe trebuie sa faci parte din gasca lor ;)

 6. Sebastiano 20 Oct, 2009 @ 14:54

  @Dragos Dap, cred ca ai dreptate.

 7. Pingback: AdMasters.ro » Blog Archive » Razvan Matasel

 8. Razvan Medrea 29 Oct, 2009 @ 22:56

  Bravo! Imi place ca ati ‘livrat’ ce ati promis, lucru rar in zilele noastre ;-)

Răspunde și tu