“Semnifica?ii cognitiv-afective în formarea atitudinii copiilor fa?? de mesajul publicitar.” a fost pomposul ei titlu. Autoarrea este Nicoleta, Nicoleta Pena o fost absolventa de Leo Academy.
Eu zic ca lucrarea merita 10 dar prin exigenta domnilor colegi a luat doar 9. Oricum nu asta este important ci faptul ca Nicoleta a vorbit cu copilasi si i-a intrebat despre marci si despre advertising.
Doua concluzii la intamplare:
“Daca ar fi sa vorbim in termeni abstracti si mult simplificati despre cum este copilul consumator, nu putem omite faptul ca este un adverkid, un brand addicted si un fashion addicted, un copil consumator capricios, nerabdator, un trend eater ahtiat dupa tot ce este on top fashion, intrebarea este daca adverkid-ul este cel care mai mult sau mai putin voit, impune trenduri sau le accepta pe cele care-i sunt prezentate.
Majoritatea specialistilor in comunicare, au fost de parere ca vorbim cu generatia devoratorilor de trend-uri. Poate fi un motiv pentru care basmele si old good stories nu mai reprezinta un reper in elaborarea unor strategii de comunicare eficiente.
Disney, acest propovaduitor al binelui si-a reorientat strategia de comunicare, folosindu-se in campania de imagine care va rula in 2007, de popularitatea unor celebritati precum Beyonce, Scarlett Johansson sau David Bechkam, prezentate ca fiind Disney Good Characters.
“Ce le place copiilor si cum pot fi ei convinsi:
Prin prezentarea acelor elemente atat de dragi lor (mister, magie, putere, creativitate, no limits in thinking pentru ca nu au o ancorare in real life),
Prezentare acelor elemente legate de frumusete-ale personajelor (frumusete fizica, si e un criteriu care cantareste foarte mult in acest proces liking vs. no-liking), sau frumusete care tine de personalitate(agerime, isteime, curaj, bunatate etc.),
Si nu in ultimul rand, copii nu pot fi fortati sa faca ceva sau sa vrea ceva, ci trebuie ca acest lucru sa vina din interior, si in mare parte aici intervin trend-urile (sa ne folosim de advergames, new creativity sau de buzz marketing-un nou concept care se pare ca a castigat teren in ultima vreme, fiind vorba de o modalitate interesanta si eficienta de comunicare, prin folosirea unor copii trend setteri care sa impuna in gasca tendinte, un concept absolut harmless din partea marketerilor).”
Un răspuns
Si a fost foarte interesant, va sigur…nu ma asteptam va “micii impielitzatzi” sa fie atat de “addicted to advertising”…a fost o surpriza foarte placuta!
Oricum, nu cred ca am cuprins toate aspectele legate de kids&advertising, ci am abordat o particica, pentru ca este fooaarte mult de vorbit despre subiect.