Primul meu ierbar

Acum cateva luni am inceput comunicarea pentru brandul Plafar. Strategic incercam modificarea perceptiei despre acest brand prin comunicarea gamei extrem de variate de produse pe care le poti gasi in magazinele Plafar si prin construirea unei asocieri puternice intre Plafar si Natural Living.

Dupa campania “Natural Cuisine” in care am targetat comunitatile online construite in jurul “gatitului sanatos” am lansat acum si campania de “Natural Parenting”, o campanie targetata catre parintele modern care vrea sa-si creasca copilul in mod natural, prin creativitate si joc in mijlocul plantelor si al naturii.

Punctul central al acestei campanii este reprezentat de Primul meu ierbar, un ierbar de colecție. Acesta cuprinde planșe cu cele mai cunoscute 10 plante medicinale, care se găsesc ca ingrediente active in produsele comercializate de Plafar: coada șoricelului, levănțică, gălbenele, mentă, pătlagină, urzică, măceș, păpădie, nuc, sunătoare.

Planșele pot fie colecționate prin achiziționarea de produse de la Plafar.

Planșele din ierbar reprezintă totodată o invitație la ieșire în natură, deoarece locul prevăzut pentru planta presată este lăsat gol. Astfel Plafar apelează la părinții care-și amintesc cu nostalgie de plăcerea realizării ierbarului în copilărie și le dă oportunitatea de a împărtăși această plăcere copiilor lor.

Mai multe detalii pe www.plafar.net

5 răspunsuri

 1. Adrian Monoranu 29 Aug, 2012 @ 17:53

  Misto ideea. Nepotul meu sigur o sa fie mai interesat!:)

 2. Dragos 29 Aug, 2012 @ 23:20

  Chiar misto ideea, numai ca nu stiu daca oamenii din targetul Plafar o sa si intelegea conceptul de “natural parenting”. O data ca e in engleza, si nu inteleg de ce, doi, nu stiu cat de populara e sintagma asta incat sa ii si duca cu gandul la ce comunicati. Parerea mea…altfel misto conceptul.

  Legat de prima idee, ce anume vreti sa schimbati strategic, adica acum care e perceptia despre Plafar de care vor sa scape? Eu sunt client fidel si din cate am vazut si le-am povestit si altora de Plafar prima impresie era: “da stiu farmaciile alea doar cu produse naturiste”. Exista un alt asociator in prezent pentru ei?

 3. Razvan Matasel 30 Aug, 2012 @ 08:29

  @03e89e840e5ec605c129daced078ab4c:disqus nu cred ca esti client fidel de Plafar :)… aici vorbesc despre magazinele Plafar exclusiviste (gen Baneasa si Dorobanti)… sunt magazine in zona premium cu un grup tinta foarte sofisticat si exigent… Doar ei sunt Plafar… Ceilalti niste haiduci romani :)

 4. Dragos 30 Aug, 2012 @ 08:38

  Adica eu nu-s sofisticat sau exigent? :D

  Bun, am inteles asta, dar care e realitatea pe care vreti sa o schimbati, adica ce perceptie este acum despre plafar?

 5. Razvan Matasel 30 Aug, 2012 @ 08:46

  sunt doua axe…prima de diferentiere fata de magazinele de cartier (si de aici si familia de Natural si engleza… Natural Cuisine + Natural Parenting + … = Natural Living)

  si a doua pe care am mentionat-o deja in textul postului… varietatea produselor pe care o demonstram astfel …

Răspunde și tu